Hva med å velge aluminium?

Tradisjonelt er vi nordmenn vant til å velge trevinduer, men på markedet finnes også vinduer av kun aluminium. For moderne boliger og funkishus, kan aluminiumsvinduer være fine alternativer for å fremheve husets stramme linjer.

Aluminiumsvinduer kan velges i en rekke populære farger, men vinduer kan også leveres pulverlakkert i de fleste RAL-fargene og farger fra NCS-skalaen. Et videre valg glansen på overflatebehandlingen. Akkurat som vi er kjent med fra veggmaling, opplever vi en farge veldig forskjellig med ulik glansgrad. Så når standardglansen på en vindusfarge er 30, som gir dette et stilrent og dempet uttrykk. Med glansgrad 80, vil vindusprofilene være funklende i ulike lyssettinger. Et enda større pluss er vindusløsninger som har isolering – her kan du velge ulike farger – eller anodisering på innsiden og utsiden.

Skap flotte uttrykk på aluminiumprofilene – anodisering
Anodisering er den mest robuste overflatebehadlingen for aluminiumsprofiler. Behandlingen styrker overflaten og beskytter aluminiumen, samtidig som den fremhever strukturen og særpreget i metallet.

Den øker også motstandsdyktigheten mot mekanisk slitasje, UV-stråling og klimapåvirkning. I tillegg til NorDans standard anodiseringsfarge NA20 er det stort antall fargealternativer tilgjengelige som tilvalg.

Ulike anodiseringsfarger kan velges på innsiden og utsiden av vindusprofilene og på isolerte løsninger kan anodisering kombineres med pulverlakkering. For en helt unik overflate er det også mulig å velge anodiseringsalternativene «børstet aluminium» eller «rustfritt stål» som begge gir et eksklusivt uttrykk.

MyNorDan